Osa muista ihmisistä tukee luonne- ja motiivirakennettamme ja vie meitä eteenpäin. On myös jarruttavia tai persoonarakenteemme kannalta jopa myrkyllisiä ihmisiä. Klassinen ohje: seura kannattaa valita. Kaikkien kanssa ei tarvitse tulla toimeen muuta kuin pakon verran.

Kiinnitämme tähän asiaan huomiota yleisosektorimme välineistön jatkokehityksessä. Asiaa voidaan soveltaa haluttaessa myös CDB Pro-puolella eli organisaatiokäytössä.

Tulemme kokoamaan luonneheimoista vertaisryhmiä. Näin kukin voi latautua kommunikoimalla kaltaistensa ryhmässä ja saada lisäenergiaa elämänpurjehduksen myrskyihin.

Kehityshaluisimmat voivat vierailla sellaisessa ”erilaisten” ryhmässä, jonka jäsenet ovat luontaisesti omaa luonne- ja motiivirakennettamme eteenpäin vetäviä. Tämä liittyy luonnetyyppien luontaisiin kasvupolkuihin (jotka ovat erilaisia eri piirrerakenteilla) sekä vaikutusmotiivin luontaiseen kehitysprosessiin.

Emme suosittele menemistä sinulle ”myrkyllisiin” ryhmiin eli omalle luonne- ja motiivirakenteellesi vastakkaisten henkilöiden joukkoon. Siellä vastakkainasettelu vain korostuisi.