Kojelautainnovaatio

esittää palautteesi 1 kuvassa. Voit kutsua Kojelautaasi kenet tahansa CDB-kartoituksen tehneen hänen luvallaan. Saatte vinkkejä keskinäisen yhteistoimintanne parantamiseen.
Kojelauta toimii myös työelämän ulkopuolella!

Kojelauta
 
 
 
 

Keskimääräinen suomalainen

Tilastollisten analyysiemme perusteella voimme profiloida keskimääräisen suomalaisen. Tämä profiili näkyy verrokkina graafisissa kaavioissa. Kansallinen "tavis" on varsin tuttu hahmo:

LUONTEEN PIIRTEET
  • Hän on ekstrovertti eli latautuu mieluummin seurassa ja aktiviteeteissa kuin rauhassa yksin. Hönen kalenterissaan on varsin paljon sosiaalisia tapahtumia vapaa- ja loma-aikoinakin.
  • Keskimääräinen suomalainen katselee maailmaa, asioita ja ihmisiä käytännöllisesti ja konkreettisesti eli kansallisen sanontamme mukaisesti ”pitää jalat maassa”. Hän ei mielellään teoretisoi kovin paljon.
  • Hän tekee päätelmiä ja päätöksiä tasapainoisesti sekä humaanit seikat että tosiasiat (faktat) huomioiden.
  • Keskimääräinen suomalainen on suunnitelmallinen. Hän luo elämällen varsin selkeät puitteet ja suuntaviivat. Hän kuitenkin ymmärtää, ettei kaikki aina suju hänen suunnitelmansa mukaisesti. Suuret ja/tai yllättävät muutostilanteet ovat hänelle kuitenkin raskaahkoja – hän haluaisi, että asiat jatkuisivat mieluummin entisellään.

SISÄISET MOTIIVIT

  • Suomalainen on ensisijaisesti suorittaja. Emme turhaan sano, että moni tuntuu suorittavan elämäänsä varsinaisen elämisen sijasta.
  • Toisaalta keskimääräinen suomalainen on vaikutushaluinen. Suomea kutsutaankin yhdistysten luvatuksi maaksi: perustamme mielellään yhdistyksiä asialle kuin asialle. Ydinmotivaatio ei tällöin kuitenkaan ole ryhmän jäsenyys, vaan halu vaikuttaa asian puolesta.
  • Keskimääräinen suomalainen ei ole kovin liittymismotivoitunut. Hän kokee olevansa enemmän yksilö kuin joukon/massan jäsen.

GRAAFISISTA KAAVIOISTA NÄET, missä ja miten paljon sinä poikkeat tästä keskimääräisen suomalaisen profiilista.
Jos viestit tai esiinnyt suurelle yleisölle, viestisi menee tilastollisesti parhaiten perille, kun kohdennat ja muotoilet sen tälle arkkityypille. Mitä enemmän itse poikkeat tästä tyypistä, sitä enemmän tämä teettää töitä.